2019. június 1., szombat

Örökké virágzó pipacsok


Majdnem egy éve írtam utoljára. Nem semmi! Őszinte leszek: nem készült azóta új dolog, viszont végre-valahára felkerült a falra Véronique Enginger mintájából hímzett képem, a Les Pavots (Pipacsok).

Ez egy sorozat része, amely Études de Botanique néven fut, és nagyon nehéz volt döntenem, melyiket hímezzem ki, mert beleszerettem az összesbe. A De fils en aiguilles nevű, sajnos már nem létező francia keresztszemes újságnak van egy különszáma, amelyben csak ilyen minták vannak. Az egyik csodálatosabb, mint a másik... 


A megadott DMC-fonalakkal dolgoztam, kettő felett két szállal. A baba-mama szobába került, az ágyam felett díszeleg a kislámpámmal egyetemben. Jó ránézni, ahogy a többi hímzésemre is, amelyet a férjem feltett a falra. Nagyon boldog vagyok, hogy a kezem munkája díszíti az otthonunkat. Ha lesz több időm, el fogok merülni újra a keresztszemes mintáimban, mert anélkül is, hogy túlzsúfolnám a lakást, jónéhány falszakasz ásít még üresen, várva, hogy valami szép kép kerüljön fel rájuk. Úgyhogy lesz mit hímeznem az elkövetkező években is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése